Unge mødre kan få hjælp til bleskift
I Esbjerg har unge mødre fået et nyt fælleshus, hvor de blandt andet kan få hjælp til at skifte ble på deres barn. Formålet er at få de unge mødre ud på arbejdsmarkedet.
Udover bleskift kan Familiens Hus, som det nye fælleshus i Esbjerg hedder, også tilbyde hjælp til uddannelse og andre svære og udfordrende opgaver for de unge mødre. På mindre en to måneder har Familiens Hus hjulpet 35 unge mødre, og målsætningen er, at flere end 300 mødre skal få hjælp fra husets ansatte det første år.
Teenage mødrene Camilla Holm og Christina Tonnesen er begge i kategorien unge mødre.
– “Det var rigtig hårdt at stå med et lille barn, når jeg ikke var ret gammel”, siger Camilla Holm til dr.dk/p4.
– “Det har været rigtig udfordrende og svært”, supplerer Christina Tonnesen.
Ud over de konkrete udfordringer som Familiens Hus kan hjælpe de unge mødre med, er der også sidegevinster at hente.
– “Det er rigtig hyggeligt heroppe. Man lærer at kende andre unge mødre. Og jeg får derfor et større socialt netværk”, siger Camilla Holm.
– “Og så er det rart bare at kunne spørge og få hjælp, når jeg er i tvivl om noget”, tilføjer Camilla Holm.
I Familiens Hus kan de unge mødre også få hjælp fra forskellige fagpersoner, der er både socialrådgivere, sundhedsplejersker, psykologer og uddannelsesvejledere som står klar til at hjælpe de mange unge kvinder.
– “Det er vigtigt, at de nu har et hus, hvor de kan komme hen, hvor alle tilbud er samlet. For vi oplever, at kvinderne efterspørger et netværk af ligesindede”, siger daglig leder Vibeke Stage.
Formålet er at få de unge mødre på arbejdsmarkedet
Camilla Holm er i gang med en uddannelse som butiksassistent, mens Christina Tonnesen skal læse til social- og sundhedshjælper.
– “Det er vigtigt for mig at få den uddannelse. Så jeg kan tjene mine egne penge og forsørge den lille”, siger Christina Tonnesen.
– “Vi kan hjælpe dem med at finde nogle pasningsordninger til deres børn, når de små er syge. Så sikrer vi os, at de unge kvinder ikke dropper ud af uddannelsessystemet, fordi dagligdagen bliver for svær”, siger Vibeke Stage.